Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 4 maj 2018

Gläntan v. 19

Skola:

Måndag:

Tisdag: Bad, OBS! Kom ihåg att det är klädsim!
Onsdag:
Torsdag: OBS! Skola och frita stängt.
Fredag: OBS! Skolan stängd, frita öppet för de som anmält detta.Måndag: Folketshusskogen ev. mellis i skogen också
Tisdag: Fritidshemmensdag
Onsdag: Klätternätet + fotboll, Rasmus val
Torsdag: Stängt
Fredag: Klämdag


Hej där hemma!

Det här var en kort skolvecka men trots det har vi ju jobbat på så gott vi kan.  
Den här veckan har börjat på sista kapitlet i matteboken. Nu kommer det att handla om överslagsräkning och avrundning. Vi har avrundat till hela tiotal och hela hundratal. Ta gärna med era barn till affären och träna på att överslagsräkna så de ser nyttan av det:-)
Vi kommer också jobba med uppställning igen och mattläxan till 18 maj (om två veckor) handlar om det. Vi har nosat lite på det idag när vi lekta affär, men kommer fortsätta det arbetet nästa vecka. 

Vi har även fortsatt med berättande texter och nu har en hel del börjat på sin andra berättelse. Det är riktigt kul att se deras skrivutveckling.

På NO´n  idag har barnen fått plantera Solrosfrön. Spännande att se om något kommer upp ur jorden. Redan i dag eftermiddag har många kollat sin "kruka" om något har kommit upp:-)

Nästa vecka startar vi nästa tema. Då kommer vi börja med temat "Förr i tiden".  Så läxan till 17 maj (om två veckor) kommer handla om det. Från och med nu kommer vi pausa Grej of the day fram till hösten då vi behöver den lektionen till temat.

Den 29 maj kommer vi att åka till Astrid Lindgrens värld. Då kommer vi behöva tre föräldrar som kan följa med. Ni som är sugna, meddela det senast 9 maj i kontaktboken. Är många intresserade, gäller först kvarn. Mer information om Astrid Lindgrens värld kommer att komma senare.

Tänk att det är mindre än sex veckor kvar till era barn går ut årskurs 2! Nästa vecka är ju även den en kortvecka så tiden den rusar på här i slutet.
Även frita har haft en kort vecka, på onsdagen var det bakdag på frita för några medans de andra var ute och lekte. På torsdagen var det tänkt att vi skulle gå till folketshusskogen och leka sardinburken men eftersom det bara öste ner regn så valde vi att se på filmen Peter och draken Elliot. På fredagen var vi ute och testade på en hinderbana som årskurs 1 hade byggt upp.
Nästa vecka blir även den en kort en men på måndagen går vi till folketshusskogen och förhoppningsvis får vi även med oss lite mellanmål som vi då äter ute i skogen. På tisdagen så är det fritidshemmens dag och då får Parkskolan besök av Vånga och Grebyskolan. Sedan på onsdagen så går vi till klätternätet och spelar fotboll då det är Rasmus val.Hoppas ni får en skön helg med mycket sol så ses vi på måndag! 

Vi har delat ut lappar till barnen om detta idag. Kolla barnens väska. Hittar ni inte lappen och är intresserade, hör av er till oss.
Här fyller barnen i ett VÖL schema (vet, önskar veta, lärt mig) Här fyller de i vad de redan vet om förr i tiden, vad de skulle vilja lära sig. När temat är över får de fylla i vad de lärt sig.


Idag har barnen kämpat hårt med löpning i skogen. Tyvärr var det lite lerigt men glada miner ändå och stort engagemang.På matten har vi jobbat med överslagsräkning och ungefär lika med tecknet   Vi har bland annat jobbat i grupper där barnen har fått välja två olika varor. De skulle sedan avrunda och överslagsräkna vad det ungefär kommer att kosta. Tex. 29+16 ≈ 30+20 = 50. Därefter skulle de räkna ut exakt vad priset blev och jämföra skillnaden på överslagsräkningen och den exakta uträkningen. Några grupper upptäckte att svaret blev desamma både på överslagsräkningen och den exakta uträkningen. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar