Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 18 maj 2018

Gläntan v. 21

Skola:

Måndag: Vi inleder vår "Cirkusvecka"

Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Glöm ej att ta med  läsläxan.
Fredag: Cirkus Park (Under skoltid). OBS! Ingen idrott. Glöm ej att ta med matteläxan.

Frita:

Måndag: Innebandy, Noels val. OMBYTE
Tisdag: Pyssel
Onsdag: Häxan och busungarna, Sagas val
Torsdag: Makramé, Isabellas val
Fredag: Utemellis + utelek


Hej på er!

Ytterligare en vecka har passerat och trots att vi gick alla fem dagar gick den med en rasande fart! 

I måndags fick barnen för första gången stifta bekantskap med Axel och Augusta. Vilka kan det vara undrar ni? Ja, det var precis samma fråga som vi ställde till barnen. De fick skriva ner vilka de trodde att de var efter att ha fått se deras fotografier. Barnen kommer att få veta vilka Axel och Augusta är så småningom och vi kan avslöja att de hör till vårt nuvarande tema "För 150 år sedan" och de kan även kopplas till kunskapskravet som handlar om att känna till lite om sin hemorts historia.

I svenskan jobbar vi på att avsluta våra berättande texter för att istället kunna ägna oss åt andra skrivprojekt. Barnen kommer att få skriva ett "porträtt" om sig själva varför de behövde svaren på de frågor om sig själva som de hade i läxa till i torsdags.I matten har vi denna veckan börjat med uppställning subtraktion med växling. Barnen fick jobba i sina mattegrupper och leka affär. De fick köpa en vara och räkna ut hur mycket de hade kvar när de hade betalat med sina 92 kr. 

I dag på idrotten körde vi fotbollsturnering. Jättekul! En liten påminnelse om att skicka med barnen gympaskor. I dag fick några köra med vinterstövlar och några med sandaler. Titta gärna över barnens hyllor också. Det finns fortfarande vinterkläder/skor här. Många säger också att deras skor är för små ;-)

På frita denna vecka har vi varit ute mycket och njutit av det fina vädret och vi började veckan med att ha en utedag. På tisdagen hade vi fotoorientering ute på skolgården. På onsdagen hade vi den enda aktiviteten inomhus, då var det lekar i gymnastiksalen för dom som ville. På torsdagen skulle vi ha lekt Capture the flag, men det fick bli burken istället. På fredagen hade vi årets första utemellis på en skoldränkt skolgård.


Nu får vi hoppas att solen håller sig kvar över helgen så ses vi igen på måndag!
I torsdags fick barnen lära känna Carl Larsson som levde för ca 150 år sedan. De fick höra lite om vem han var och se lite av hans kända verk. Sedan fick de välja en av hans tavlor och försöka härma av den. De blev jättefina och de kommer vi hänga upp i vår korridor.


På NO´n idag fick barnen lära sig om blommans olika delar. Dom pratade om vad som hade hänt i krukan sedan de planterade sitt frö för två veckor sedan. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar