Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 25 maj 2018

Gläntan v. 22

Skola:

Måndag:

Tisdag: Astrid Lindgrens värld. Samling senast 07.45 i klassrummet. Bussen går 8.00
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Sista matteläxa lämnas in. Idrott ute, kom ihåg kläder efter väder och gympaskor

Frita:

Måndag: Utedag
Tisdag: Astrid Lindgrens värld
Onsdag: Gemensamma aktiviteter vid Folkets Hus
Torsdag: Spelhåla
Fredag: Utemellis + utelek

Hej!

Hoppas ni har haft en underbar vecka i sommarvärmen.
Nu är det sista rycket innan sommarlovet. Mycket som ska hinnas med innan. Först ut är Astrid Lindgrens värld på tisdag som ska bli jättekul. Många barn längtar:-) För att få uppleva så mycket som möjligt kommer bussen avgå från Parkskolan 8.00. Vi vill att alla barn samlas i respektive klassrum senast 07.45 så att vi hinner kolla frånvaro och dela ut mat till de som har beställt från skolan. Vi beräknar att vara hemma mellan 18.00-18.30.  (Mer info i separat utskick som kommer hem idag fredag.)

Den nya dataskyddslagen (GDPR) börjar gälla idag 25 maj, så nu och fram till hösten kommer vi inte lägga ut några bilder på era barn på bloggen.  Kommunen håller på att jobba fram en ny samtyckesblankett som vi kommer börja använda i höst.

Nu har vi sorterat lite i kvarglömda kläder. De ligger på bordet ute på frita. Titta gärna där. Hämtas dessa inte innan fredag nästa vecka (1/6) skänks dem till bättre behövande.

Denna vecka har vi fortsatt med vårt tema "Förr i tiden". Barnen fick göra en egen tidslinje över händelserna de skrev ner på sin SO läxa. Utifrån tidslinjen fick de sen skriva en självbiografi över sitt liv.

I matten har vi fortsatt med uppställning och det kommer vi göra nästa vecka också. I allt Cirkus i dag glömde vi tyvärr lämna ut matteläxan. Den lämnar vi ut på måndag;-) Det blir sista läxan innan sommarlovet. 

På frita den här veckan har vi haft lite mer inneaktiviteter än föregående vecka. Vi startade måndagen med innebandy i gymnastiksalen, som var Noels val. På tisdagen var det pyssel på schemat när barnen fick göra halsband och armband av olika pärlor. Saga hade sitt val på onsdagen och då blev det Häxan och busungarna i gymnastiksalen. Det blev mer pyssel på torsdagen då Isabella hade valt att ha makramé. Vi avslutade veckan på frita med korvgrillning i solen. 

Vi ska, som sagt, till Astrid Lindgrens värld på tisdag nästa vecka. Ni som har barn på morgonfrita behöver lämna barnen senast 07.20 om vi ska hinna äta frukost innan bussen mot ALV avgår.


Hoppas ni får en underbar helg så ses vi på måndag:-)

Lägg till bildtext
Lägg till bildtext

Lägg till bildtext

Innan barnen gick hem idag fredag fick de skriva några ord om sin mamma eftersom det är Mors Dag på söndag:-) 
Lägg till bildtext


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar