Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 1 juni 2018

ÄNGEN SKOLA OCH FRITA v.23

ÄNGEN SKOLA OCH FRITA v.23

SKOLA
mån
tis
ons   stängt (Sveriges nationaldag)
tors   idrott på Mosstorp för Murgrönan!
fre

FRITA
mån  utedag
tis     skapande
ons   stängt (Sveriges nationaldag)
tors   lekar i gympasalen
fre    utemellis

SKOLA
Veckorna springer förbi och det känns overkligt att det inte ens är 2 veckor kvar till sommarlov. Barnen jobbar på in i det sista och kämpar med arbeten som är kvar. Det är gott mod hos de flesta trots att de är slutkörda och längtar till sommarlovet, och förhoppningsvis Mosstorp.

Veckan som kommer blir kort då det är Sveriges nationaldag på onsdag och både skola och frita är stängt. Hoppas många kan ladda upp inför de sista dagarna i skolan med sol och bad. På torsdag ska de barnen som går i Murgrönan ha med sig gympakläder då de ska till Mosstorp för att ha idrott.

Veckan har som sagt sprungit förbi, men vi har trots det hunnit mycket. Utvecklingssamtalen har kommit igång ordentligt och vi försöker göra lite annorlunda aktiviteter på lektionerna för att orka sista tiden. På fredagslektionen i matte har barnen fått testa på "Hour of code" där man kan testa problemlösning och programmering på nätet. Det var kluriga uppgifter men barnen tog sig an utmaningen på ett bra sätt.

På so som idag var bild har de flesta avslutat sitt fotomontage. Det blev många konstiga bilder! Vad sägs om en stol elle en kaffeautomat i kompisgungan,en bil på basketkorgen m.m. De som var klara provade på att färglägga en bild och sen titta på den genom Ipaden och ett program som heter Quiver. Då blev bilderna tredimensionella och kunde röra på sig.!

På engelskalektionen fick barnen skriva och rita om sina planer för sommaren. En del skulle åka på semester och del skulle umgås med familjen eller kompisar. Till det skulle de rita en tjusig bild. Barnen fick sedan framföra sina planer för sommaren och då passade vi på att träna på svåra ord att uttala.


FRITA
Nu är det många som tränar på att gå hem själva eller besöker fritidsgården. Därför är vi inte så många kvar på em. Men vi vill fortfarande att ni skriver i kontaktboken eller på en lapp när de ska hem. Vi vill också att ni skriver en tid när de ska gå. Ibland äter vi mellanmål tidigare och när det står att de får välja tid själva så blir de osäkra och vi vet inte när de ska gå hem och inte vi heller.

Det var utedag på måndagen som vanligt. Då tog vi fram vattenspridaren så de kunde svalka sig lite.
Vi gjorde smoothie på youghert, blåbär och jordgubbar som eget mellanmål på tisdagen. Det smakade bra. De som ville fick hjälpa till.
Vi gick till Folkets hus gräsplan på vår aktivitetsdag tillsammans med alla Parks frita. De fick välja på olika aktiviteter. Det fanns en fallskärm att balansera en boll på, orienteringsbana, kubb, hopprace, piltavla och spela fotbollsmatch. Det fungerade bra och det var skönt att det fanns lie träd så att vi kunde vara i skuggan.
Vi bjöd f-klass på mellanmål på torsdagen. Sen var det lek inne och ute. Det blev en hel del pärlplattor gjorda!
Utemellis på fredagen och lek inne och ute.

TREVLIG HELG önskar vi på Ängen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar