Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 1 juni 2018

Bersån skola v 23


Vecka 23      Mån: Loggbok in! Idrott

Tis:

Ons: lov

Tors: Friluftsdag

Fre: Bokstavsfest

 

Veckan som varit

Den här veckan har det varit varmt i våra klassrum och det har märkts på barnen att de blir extra trötta av värmen. Trots det var vi ute en stund på naturskolan och hade ett riktigt fint avslut på årets lektioner. Inne i klassrummet fick barnen sätta ihop allt jobb de har arbetat med under året. Det blev riktigt fint och barnen var väldigt stolta. "Vad mycket vi har gjort!" och "Bästa naturskolan idag" var en del kommentarer från barnen :) Sådant är kul att få höra. Resten av lektionen var barnen ute och lekte lekar och gjorde samarbetsövningar ihop med fritidspedagogerna. Det var mycket varma men nöjda barn efter dagens slut.


På svenskan fick barnen jobba med cirkustema, vilket var passande när de fortfarande hade förra veckans Cirkus Park färskt i minnet. De fick skriva tillsammans på dator, skriva om olika yrken som finns på en cirkus, hitta på vilken yrke de ville ha på en cirkus och så fick de även rita och måla hur de skulle ha sett ut om de varit cirkusartister. Ett riktigt trevligt arbetspass och vi slogs av hur duktiga barnen har blivit på att använda datororer sedan skolstarten. En bra kunskap att ta med sig till årskurs två tycker vi.


Vi jobbar vidare med matteboken och denna vecka har barnen fått visa sina kunskaper om geometriska objekt och mätning och vi har sedan gått in i ett nytt område, denna gång om taluppfattning. Barnen har bland annat fått jobba med tiotal, ental, dubbelt och hälften. Klurigt tycker en del när de måste läsa noggrant för att förstå hur de ska räkna.
Veckan som kommer

På torsdag kommande vecka kommer vi ha friluftsdag tillsammans med förskoleklassen. Då får barnen ta med sig frukt som vanligt, och skicka även gärna med en flaska vatten eftersom vi kommer vara i Folketshusparken.

Bra att veta
Idag är det extra viktigt att ni där hemma kolla noggrant i loggboken eftersom barnen har fått utvärdera sig själva. De har själva fått markera om de kommit ihåg punkt och stor bokstav.

 

Trevlig helg // Madde, Linnéa, Ullis, Monika, Karin och Linnéa B


Det var riktigt stolta och nöjda barn som fick ta hem ett års NO-arbete
 

Barnen fick måla framsidorna själva. En del valde att måla blommor eller djur som vi pratat om, och en del valde att måla lärarna. Roligt med variation tycker vi! :)Bra med bildstöd till matteuppgifterna, då blir det lite lättare att förstå hur man ska räkna :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar