Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 8 juni 2018

Bersån skola v 24


Vecka 24       
Mån: idrott

Tis:

Ons: skolavslutning kl 18.00, samling för barnen i klassrummen 17.50.

Tors: sommarlov :)

Fre: sommarlov :)

 

Veckan som varit
Den här veckan har gått förbi oss i en hiskelig fart med lov mitt i veckan! Trots det har vi hunnit jobba mycket med sagor i svenskan. I början av veckan fick barnen jobba med ett händelseschema och tillsammans skriva en saga som sattes upp på de stora händelsescheman som vi har uppsatt i klassrummet (ta gärna en titt på dessa när du hämtar) och nästa lektion fick barnen till uppgift att själva skriva sagor. Det blev många spännande sagor om flickor som träffade katter, djur som kom bort från sina familjer, örnar och pandor som råkade i olag med varandra... kul lektion minst sagt.
På torsdagen hade barnen gemensam friluftsdag med förskoleklassen och det var ett mycket uppskattat inslag. Barnen delades in i grupper och fick sedan spela och leka på olika stationer i Folkets Husparken. Bland annat fick de leta efter Pokémon och tävla i skidskyttestafett.
Allra sist på veckan hade vi ställt till med en bokstavsfest för att fira att barnen nu har lärt sig hela alfabetet. På festen fick barnen ett fint diplom med sitt namn på, vi åt lite isglass tillsammans och sen lyssnade vi på bra musik innan vi gick hem. Det var många stolta barn som var nöjda över sin insats med bokstavsjobbet det här året (och många stolta lärare!)  :)


Veckan som kommer

På onsdag är det dags för skolavslutning. Se separat inlägg om detta.


Trevlig helg // Madde, Linnéa, Ullis, Monika, Karin och Linnéa B


Så här ser händelseschemat ut inne på Violen :)
Syrenen har också gjort en fin saga om ett djur som kommer ifrån sina föräldrar På Blåklinten handlade sagan om en häst som blev rädd för en orm. Väldigt spännande!
Så här fina var diplomen som barnen fick ta emot på fredagen :)


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar