Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 8 juni 2018

Gläntan v. 24

Skola

Måndag:

Tisdag: 
Onsdag: Skolavslutning 18.00 (barnen behöver vara här senast 17.45. Vi möts i klassrummen)


Frita

Måndag: Utelek (Burken)
Tisdag: Göra färdigt
Onsdag: Förbereda inför skolavslutningen
Torsdag: Aktiviteter på skolan
Fredag: Aktiviteter på skolan

Hej!

Nu är det inte många dagar kvar. Hoppas vädret håller i sig till skolavslutningen. Sista veckan kommer vi bland annat städa och plocka i ordning i klassrummen. Vi kommer också att träna lite inför skolavslutningen. 

Denna vecka har rullat på som vanligt. Nu börjar de allra flesta att bli klara med sina arbeten. I går (torsdag) fick barnen i smågrupper läsa upp sina intervjuer de tidigare hade i läxa. Nästa vecka kommer barnen få läsa upp sina självbiografier som många är stolta över.
I matten är vi nu inne i slutfasen. Vi har bland annat jobbat med kilogram denna veckan.

Vi är mitt i temat "Förr i tiden" och kommer fortsätta det till hösten. Catharina har i dag visat bilder och berättat om hur det var att leva i Skärblacka för 100-150 år sedan. Tänk att det var dans på ABC-bro. Det var det enda stället det inte var grus så där kunde det dansas utan att skorna tog skada :-)

Nu är det dags att plocka hem alla varma stövlar och kläder som inte behövs i sommarvärmen. Kolla barnens lådor och hyllor. Fyll gärna på med extrakläder till de som ska vara kvar på frita i sommar.

På frita har vi under veckan varit mycket ute. På måndag hade vi vattenlek i värmen. I tisdags firade vi Danmarks grundlagsdag genom att äta korv och måla danska flaggan på kinden. Sen kom den svenska nationaldagen som ni firade hemma. På torsdag gick vi till klätternätet. I dag fredag är det utemellis och vi är ute och leker i det fina sommarvädret.

Hoppas ni alla får en skön och solig helg. Vi ses på måndag :-)

Hälsningar från oss på Gläntan


I dag har vi gjort sista diagnosen i matte för årskurs 2. Denna gången handlade det om uppställning, meter, kilometer och kilogram.


På sista idrottslektionen för den här terminen avslutade vi traditionsenligt med brännboll:-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar