Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 29 maj 2020

Bersån v. 23

Måndag:
Tisdag: Utflykt till fenomenmagasinet i Linköping (vi är tillbaka på skolan ca. 14:20)
Onsdag: Ledtråd GOTD: Ni skrattar åt mig för att jag är annorlunda. Jag skrattar åt er för att ni alla är likadana. (Citat av personen vi söker)
Torsdag: Slöjd (ta med inneskor)
Fredag:

På tisdag åker vi till Gamla Linköping. Skolan har med sig pastasallad och en festis till varje barn. De som vill får gärna ta med sig lite valfritt fika,  men inte godis. Lite extra dricka är nog också bra att ta med, särskilt om det blir varmt. Prata gärna med barnen om att det kommer vara lektion på Fenomenmagasinet, så de vet vad som gäller under dagen.


Under nästa vecka kommer vi börja tömma barnens lådor och skicka med saker hem. Glöm inte att väska och påse behöver vara med varje dag.

I början på veckan gjorde era barn besök på sin nya skola. Efter att ha pratat med barnen efteråt verkar de nöjda med sitt val av skolan och de flesta ser fram emot hösten. Nu är det inte lång tid kvar innan sommarlovet är här!

Vi har arbetat med källkritik den här veckan. Stämmer berättelsen om råttan i pizzan? Är källan trovärdig???


Utifrån de nationella proven som vi gjort har vi sett att bråk är något vi behöver lägga lite mer tid på. Det har vi gjort den här veckan och kommer att fortsätta med under nästa vecka. Det som är extra klurigt med bråk är del av antal. Exempel på detta är. Hur många är en fjärdedel av 20 saker. Eller när barnen får i uppgift att ringa in en tredjedel av 12 saker.
Knepet här är att dela in sakerna i fyra respektive tre lika stora delar (högar). Av 20 saker är en fjärdedel 5 saker. (5 + 5 + 5+ 5) Fyra högar med fem i varje.
Felet många gör är att de delar in sakerna i högar med fyra i varje hög. Då får de istället fem högar. (femtedelar)


Vi har även haft besök av trollkarlen Markus. Han var hos oss för två år sedan. Då fick barnen öva på många olika cirkustrix och i slutet på veckan hade vi en stor avslutning på gården där alla fick uppträda. Detta år fick vi tänka om då vi inte får samlas alla på samma ställe.
Denna vecka har barnen bland annat fått öva på olika sätt att jonglera. Avslutningen på cirkusen detta år var att Markus uppträdde för oss. Han trollade för oss och det var inte alltid lätt att hänga med hur han lyckades med alla trix.


Det är några elever som åker kickbike till skolan. De ställs då i kapprummet. Det blir en säkerhetsrisk om det skulle börja brinna. Därför har vi beslutat att barnens kickbikes kommer låsas in i förrådet under skoltid. Den pedagog som kommer ut efter skolslut låser sedan upp förrådet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar