Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 27 januari 2023

Ängen skola & frita vecka 5

Schema vecka 5

Skola

Måndag: Bild, bra om eleverna har en målartröja

Tisdag: Simning, ta med badkläder och handduk

Onsdag: Läsläxa, kap 15,  ta med läsebok och skrivboken

Torsdag: Skridskor, ta med rena överdragsbyxor, tjocka vantar, hjälm och skridskor. 

               Man får ta med sig egen klubba om man vill.

              Matteläxa, arbetsblad med uppställning

Fredag: 


Vi vill förvarna redan nu att tisdag 7/2 är det dags för livräddning på simningen. Eleverna kommer ta del av isvett, badvett och båtvett. Utöver det eleverna brukar ha med sig behöver de även kläder att simma i, t ex en pyjamas och en påse att lägga de blöta kläderna i.


Frita

Om det blir snö är det kul om eleverna har med saker att åka på (sittande och av plast), och hjälm.

Måndag: Utelek

Tisdag: Dans & rörelse

Onsdag: Softa på Ronja / 

Torsdag: 

Fredag: 


Skola

Den här veckan har vi arbetat med ledarskap på värdegrunden. Vi märker att det finns ledare i gruppen och vi vill att eleverna ska se hur en god ledare kan vara. 

I matten har vi börjat med uppställning addition med minnessiffra. Det blir också veckans läxa. 

I svenskan har vi fortsatt med våra rymdsagor. Det är roligt att se elevernas utveckling i sitt skrivande och vi ser fram emot att ni ska få läsa sagorna på rymdkvällen. Vi har även fortsatt arbetet med dubbelteckning. 

Fredagen avslutade vi med lite charader för att träna på att stå inför andra. 



På engelskan har vi börjat med djur. Tillsammans i klassen kunde barnen många av de vanligaste!


Cirka en lektion i veckan arbetar vi med läsförståelse. Då använder vi dessa böcker som innehåller roliga och ibland lite kluriga texter:).



Frita

Vi har börjat pryda vår maskroslampa från Ikea med pärlplattor och det kommer bli ett härligt sken när den är fylld. 

I övrigt  har vi fyllt dagarna med skapande, frågesport, utelek, spel. Vi avslutar veckan med att gå till folketshusskogen. Lärarna på Ängen fick hoppa in på frita en stund i onsdags då personalen i fritidshemmet var på föreläsning. 

Vi samtalar mycket med barnen om det sociala samspelet. Påminner och övar på att se andras behov och sig själv som en del av en helhet. 

På Parkskolan har vi också mer aktivt jobbat med vila och rekreation, avslappning och att se värdet av en lugn stund. På Frita kommer vi erbjuda fler stunder då man kan ha ren vila dvs ligga och slappna av i tystnad, samt ex rita och småprata. 

Nästa vecka kommer vi ha SOFTA på RONJA. Då kommer vi tillsammans med andra avdelningar ses och ha en soft stund på avdelning Ronja. Detta kommer barnen få anmäla sig till och några barn kommer få chansen en gång i veckan att gå på det. 

Hoppas ni får en fin helg/ Mvh Ängen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar