Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 27 januari 2023

BERSÅN SKOLA OCH FRITA v.5

 KOM IHÅG v.5

SKOLA

Mån: Skridskor (ta med skridskor, hjälm, tjocka vantar och rena överdragsbyxor) 

Tis: 

Ons: Ledtråd GOTD: Klocktorn på sniskan

Tors: Läsläxa (ta med läsboken), ta med matteläxa, ny matteläxa delas ut

Tyvärr är det många barn som inte lämnar in matteläxan och har inte heller med sig läseboken till skolan. Hjälp gärna ert barn att packa ner läxorna. Det är viktigt att läxorna kommer med hit då vi jobbar med dem i skolan. 

Fre: Slöjd (ta med inneskor)


FRITA

Mån: utelek /pingis skola

Tis:  skapande / välja

Ons: softa på Ronja / kahoot

Tors: avslappning / pingisturnering (ta med inneskor)

Fre: mellanmål i Stormhatten


Hej där hemma!

Det har varit väldigt grått på himlen den här veckan. Som tur är har solen tittat fram några gånger och på fredagen fick vi se mycket av den bli himlen. Tänk på att det är blött och geggigt på vissa delar av skolgården när det är plusgrader/regn. Barnen behöver ha bra utekläder att ha på sig och ombyte i sina lådor på hyllorna. 

Veckans grej of the day handlade om Birka, Sveriges första stad. Under vikingatiden byggdes staden Birka upp på ön Björkö. Det var en handelsplats dit köpmän kom med järn, päls och horn. 


På tema och svenska har barnen fått läsa en beskrivande text (faktatext) om dinosaurien tyrannosaurus rex. Efter det har de utifrån stödord fått skriva egen beskrivande text. 

Vi har även jobbat med läsförståelse kring dinosaurier.

På matematiken har vi jobbat med både uppställningar och diagram. Vi har gjort olika undersökningar som sedan har sammanställt i stapeldiagram. Veckans matteläxa handlar på ena sidan just om att göra en liten undersökning och sammanställa det i ett stapeldiagram.  


Den här veckans värdegrund handlade om att skylla ifrån sig. Att det är svårt när man har gjort något fel säga som det är och inte skylla ifrån sig. Det gäller att vara ärlig som en pojke i klassen sa. Sen lekte vi lite nya lekar. 

FRITA

Vi har haft mycket skapande den här veckan när Alva har varit här. Det är något som många tycker om att göra. Här är bilder på en em skapande. Vi bjöd in Ängens frita i torsdags. Då var det fullt i Stormhattens klassrum.


Pingisen är ju igång hela tiden och nu är första innebandy turneringen avslutat. På torsdag är det nästa grupps tur. Ta med inneskor det är lite halt på golvet.

Vi avslutade veckan med mellanmål i Stormhatten.

TREVLIG HELG önskar vi på Bersån

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar