Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 20 januari 2023

BERSÅN V.4

KOMIHÅG v.4

SKOLA

Måndag: Skridskor (ta med skridskor, hjälm, överdragsbyxor och tjocka vantar)

Tisdag:

Onsdag: Ledtråd GOTD: Gammal svensk stad

Torsdag: Läsläxa kap. 14 (bara läsning)

Fredag: Slöjd (ta med inneskor)


FRITA

Måndag: utelek och pingisskola

Tisdag: skapande

Onsdag: Spelhåla

Torsdag: Pingisturnering killarna (ta med inneskor) / Skapande

Fredag: mellanmål i Stormhatten


DATUM I FRAMTIDEN: Vecka 4. kommer Avla vår student från Liu

KOMIHÅG: Tisdag den 24/1 är det sista dagen att anmäla till sportlovet.


SKOLA

Hej där hemma! 

Utvecklingssamtalen är i full gång och vi tycker det är värdefullt att få ses och diskutera kring ert barns lärande och utveckling. 

I veckan har vi fortsatt arbetet med klockan och eleverna har en positiv inställning till intensivträningen som vi har startat med kring klockan. Förutom det har vi även fokuserat mycket på uppställningar. Vi har introducerat uppställningar med växling över noll där eleverna även har fått träna på uppställningar på en dator. Vi kommer fortsätta arbetet med uppställningar löpande under vårterminen. I svenskan har vi fortsatt arbetet med berättelser samt haft ett inslag av välskrivning under veckan för att eleverna ska få träna mer på sin handstil. 

På värdegrunden har vi två torsdagar tittat på film från Rädda barnen. Den handlar om samtycke och att vara rädda om varandra. Att man måste säga ja till att kramas eller att bli kittlad t ex. Det handlade om att vara kung eller drottning över sin kropp att man bestämmer över sin kropp. Att det finns privata delar som ingen får röra om man inte själv vill det. 

Full fart på skridskobanan                         


Vi jobbar vidare på slöjden.




FRITA

Alla frita har tillsammans köpt in ett nintendo med fyra kontroller. Fritidshemmen turas om att ha spelet en vecka i taget. Den här veckan är det Bersåns tur. Det spelades både bowling, tennis och det dansades. 



Vi har skapat med cernitlera den här veckan. Det har blivit både örhänge och små djur.



Att spela pingis är en stor del av Bersåns fritidshem. Många spelar och de som inte kan får chansen att lära sig i pingis skola. Nu tränas det inför pingisskola först för killarna och veckan efter nybörjare får chansen att ha turnering.

Vi hade kahoot med lite blandade frågor lite om personalen.

På korvgrillningen fick man prova på handboll. försöka skjuta en fotboll och sikta i ett rutnät i ett mål. Det fanns också svanskull som de kunde prova på.

Avslappning direkt efter skolan är populärt det blev både vila till lugn musik och massage.



Vi avslutade veckan med mellanmål i Stormhatten.

Nästa vecka kommer Alva hit igen vår student. Hon kommer att ha hand om skapande på frita.

TREVLIG HELG! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar