Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 12 april 2024

Åk 2 Gläntan vecka 16

 Mån: 

Tis: Vi går till simhallen (ta med badkläder och handduk)
Ons: 
Tors: Ny läsläxa och matteläxa delas ut. 
Fre: Idrott inne, kom ihåg idrottskläder, skor och handduk



Frita

Mån: Lek utomhus, månadens lekar
Tis: Skapande Askar/armband
Ons: Korvgrillning
Tors:Folketshusskogen (mellis i skogen om vi har tur med vädret)
Fre: Fredagsmys


Hej alla där hemma😊

Vad skönt det var med lite värme och sol i början på veckan. Nu tror jag vi alla längtar till värme och soliga dagar. Det märks på era barn. Det är väldigt många diskussioner om hur mycket kläder man behöver ta på sig. Ett tips är i alla fall att ta hem termobyxer osv. och byta ut till andra utebyxor. Vi har sagt att det är bra att byta byxor när de kommer in annars blir det så smutsigt i våra klassrum. 

I måndags startade vi upp vårt nästa tema "Förr i tiden". Barnen fick titta på gamla bilder och gissa vad de såg. Kul var det på tisdag när vi avslöjade att alla platser finns i Skärblacka och att de fortfarande finns. Vi kommer arbeta med detta tema under hela våren och även i början av åk 3.  Innan skolavslutningen kommer vi gå til Ön och titta på Rubben. Vi har ett jättebra samarbete med Hembygdsföreningen och har fått låna gamla prylar och bilder som vi kan använda i vår undervisning. 
Titta gärna i vår monter. Där finns det gamla prylar som man kan gissa vad de användes till förr i tiden. 

På matematiklektionerna jobbar eleverna för fullt med multiplikation och division. Nu kommer läxorna framöver handla om färdighetsträning på tabellerna. Kunskapsmålet här på Park när det gäller tabellerna är att barnen ska kunna hela 1, 2, 5, 10´s tabeller i multiplikation och division. Dessutom ska de också kunna räkna de tal där summan blir 20, till exempel 3 x 6=18 eller 18/6 = 3.

Tyvärr måste vi pausa vårt populära Grej of the Day några veckor då vi har så mycket annat vi behöver undervisa om. Dock hade vi en mycket uppskattad Grej i torsdags, fråga ditt barn vad  den handlade om.

Frita

På frita den här veckan har vi haft pingisskola på onsdagen, vi passade också på att avsluta vår magiska värld temat med att några sagofigurer kom och läste en saga på varje avdelning i skolan. På torsdagen hade vi Harry Potter i gympasalen där nästan hela barngruppen var med och tävlade. 

Vi avslutade veckan med att storstäda Gläntan, röja bland lego och så vidare. 

Nu hoppas vi att ni får en lugn och skön helg. Njut av knoppar och blommor som börjar titta fram. 

Hälsningar från oss på Gläntan


Alla elever var jätteduktiga och kunde mycket efter vårt tema om världsdelarna.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar