Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 19 april 2024

Bersån v.17

  KOM IHÅG!

Skola:

Måndag:

Tisdag: Läsläxa Murgrönan kap. 24 (ta med läsläxebok och lilla blå boken), 

Onsdag: Ledtråd GOTD: vårens sista dag och sommarens första

Torsdag: Idrott (ta med gympakläder, handduk och innegympaskor)

Fredag: Läsläxa Stormhatten kap 24 (ta med läsläxebok och lilla blå boken), lämna in matteläxa


Frita

Måndag: fritaråd/ lek ute

Tisdag: stationer

Onsdag: Vi går till Folketshus skogen kl.13.40, vi tar med mellis och är tillbaka ca 15.30

Torsdag: skapande

Fredag: gympasalen


DATUM I FRAMTIDEN: V. 18 börjar vi med idrott ute, 1/5 skola och frita stängt, 9/5 skola och frita stängt 10/5 frita öppet för de som anmält omsorgsbehov, skola stängd,14/5 fritidshemmens dag, 22/5 kul på hjul på fritids, 28/5 friluftsdag, 29/5 Majakväll. 


Hej där hemma!

Nu har ännu en vecka passerat och tiden går verkligen fort! Veckan avslutades med ett riktigt aprilväder… Tänk på kläder efter väder kommande veckor. I torsdags fick eleverna hem information gällande friluftsdagen som hela skolan har den 28 maj. Senast nästa fredag ska ni meddela om ni vill att ert barn får mat från skolan eller kommer ta med sig egen matsäck. Vi vill även passa på att bjuda in er till en Majakväll den 29 maj. Mer information kommer framöver. Framöver kommer veckobrev att skickas ut via mail. Men vi kommer fortsätta med bloggen ett tag till.  

I veckan har eleverna börjat arbeta med varje-situationer (multiplikation). Veckans läxa handlar om detta och information kring läxan har skickats hem i samband med att läxan delats ut.


Den här veckan har eleverna fortsatt skriva på den gemensamma sagan och i veckan var det lösningen på problemet som eleverna fick i uppgift att skriva. Det är kul att se deras skrivglädje och engagemang och framförallt att få ta del av deras livliga fantasi! J Efter arbetet fick eleverna utvärdera samarbetet i lärparet, vad som gått bra och vad som kan bli bättre till nästa gång med 2 stjärnor och en önskan.



På engelskan har vi börjat arbeta med vad veckodagarna heter. Nästa vecka kommer vi göra en hörförståelse på engelska.




Det gällde att inte synas när man skulle ta äpplen från "arga gubben".


På no-lektionen har vi fortsatt tema våren. Vi jobbade med vårblommor.


Under veckan var ett gäng dinosaurier på besök i skogen, de smög omkring innan de gick och lade sig på berget för att sova.

På fritids var det korvgrillning och många aktiviteter.


Längdhopp, frisbee, pilkastning


och kubbstafett.


Vi hoppar mycket just nu.

Trevlig helg önskar vi på Bersån






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar