Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 24 maj 2024

Åk 2 Gläntan v. 22

Skola

Mån: 
Tis: Friluftsdag (skoltid) - ta med kläder efter väder
Ons: 
Tors: Astrid Lindgrens värld - Samling i respektive klassrum 07:40. För mer info, se eget utskick.
Fre: Idrott ute - ta med kläder efter väder och bra gympaskor. 

Frita

Mån: Månadens Lek
Tis: Mys tisdag
Ons: Avslut OS Tema
Tors: Astrid Lindgrens värld
Fre: Mysfredag

Hej alla där hemma!
Ja, vad ska man säga om denna vecka? Ibland är jobbet som lärare lätt och roligt, ibland är det utmanande och tufft, och mer sällan är jobbet riktigt svårt och känslomässigt. Denna vecka har varit en känslomässig berg- och dalbana för oss alla. Vi på skolan är självklart starkt påverkade av den fruktansvärda olyckan i tisdags. Våra tankar går till de drabbade familjerna. 💖Det är svårt att veta vad som är rätt gällande hur man ska agera som pedagog i sådana krissituationer inför barnen. Vi har försökt möta barnen i skolan på bästa sätt och varit lyhörda för deras behov av att prata och ställa frågor. 

Nu i efterhand känns det rätt att vi fick till att genomföra Astrid Lindgren kvällen. Det hjälpte både oss och barnen att ha något att kunna fokusera på i onsdags. På dagen körde vi genrep med hembygdsföreningen och F-klass som publik. Det gick jättebra och barnen fick så mycket beröm av de äldre från Hembygdsföreningen. Ni fick ju se hur fantastiska de var på kvällen💕

Nu har barnen haft sin sista matteläxa för den här terminen men barnen ska läsa sista kapitlet hemma i "Den magiska ringen" så ni alla får veta hur det slutar :)

Nästa vecka kommer två heldagar som är schemabrytande. På tisdag är det OS på Park hela skoldagen. Kom ihåg att ta med egen lunch om ditt barn har valt det. Det ska bli riktigt varmt så ta med extra dricka eller en flaska som går att fylla på. 

På torsdag bär det av till Astrid Lindgrens värld. Se separat lapp som skickas hem i dag, fredag. Det finns viktig information på den. Bussen går 08:00 från skolan. Samling i respektive klassrum senast 07:40. Vi beräknar att vara hemma ca 18:30. Vi vill att alla barn blir hämtade och att ingen ska behöva gå hem själv när vi kommer hem. Vi pedagoger stannar tills alla har blivit hämtade.

Bra att veta: Skolavslutningen är onsdagen den 12 juni kl 18:00 och barnen ska samlas i sina respektive klassrum senast kl 17:45.

Nu tar vi paus till måndag och laddar våra batterier. Ta hand om varandra💕

Hälsningar från oss på Gläntan
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar