Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 27 januari 2023

Gläntan skola vecka 5

 Skola

Måndag: Björkar naturskola (OBS! Kläder efter väder) 
Tisdag: Ekar naturskola (OBS! Kläder efter väder) 
Onsdag: 
Torsdag: Läsläxan in, ny delas ut! OBS! Glöm inte ta med boken. Ledtråd GOTD: "Örnen som slutade flyga" 
Fredag: Skridskoåkning - ta med skridskor, hjälm varma kläder och vantar (Man får ta med egen namnad klubba på egen risk, men ingen puck)

Frita

Måndag: Utelek, vi erbjuder att vara med på leken 123 stjärna.
Tisdag: Minigrupp/skapande.
Onsdag: Softa på Ronja för en liten grupp eller välja på Gläntan.
Torsdag: Guitar hero
Fredag: Kahoot


Hej alla där hemma!

Då var det fredag igen och många glada barn på isen. Det är riktigt roligt att se så många härliga röda kinder. Barnen kämpar på för fullt med att bli bättre på att åka skridskor. Det blir några knall och fall.

Under veckan har barnen fått förbereda sig inför sina utvecklingssamtal. De har fått skriva brev till samtalet, samt göra "gubbepapper" och till sist fått vara med att sätta in alla viktiga papper i sin mentorspärm. Nästa vecka ska de få träna på hur samtalet ska gå till.

Veckans bokstav har varit Bb. Vi pratade om att lilla b och lilla d är lätta att förväxla. Ett tips är att tänka b-bagare-magen framåt, medan d-drake-har bulan på ryggen. Som ni säkert har upptäckt gjorde vi ett bi på motorikstationen när vi hade svenskastationer. De fick barnen ta hem. (se bild)

I onsdags checkade vi av om barnen hade lärt sig hel- och halvtimme på klockan genom ett lite test. Innan fick de träna lite genom en kooperativ struktur som heter "Fråga-fråga-byt". Fråga gärna era barn hur den gick till. Den är mycket uppskattad av barnen.

På matematiklektionerna har barnen nu börjat arbeta med positionssystemet. Barnen fick i par börja med att räkna upp hundra makaroner. Många kom underfund med att det inte var så lätt. Man tappade bort sig ganska fort. Sen blev det en bra dialog kring hur man kan sortera makaronerna för att lättare kunna räkna att det är hundra. De landade i att tiohögar var det bästa alternativet. Idag, fredag, fick barnen i par klippa sönder en 100-ruta och sedan lägga det som en talrad istället. (se bild)

På fritidshemmet den här veckan började vi i måndags med att utelek och vi erbjöd leken 123 stjärna. När vi hade varit ute i kylan ett par timmar så gick vi in och värmde oss med lite filmmys. I tisdags hade vi välja på Gläntan och era barn är verkligen riktiga lekare och är inkluderande mot varandra, det är riktigt kul och fint att se.

I onsdags hade vi ett kort frita råd som bestod av att barnen fick säga vad de har för förslag på vad de skulle vilja göra. Vi på Gläntans fritidshem var iväg på en kort utbildning och lärarna gick då in och hjälpte till, lek och bus utomhus stod på schemat. I torsdags var vi i gympasalen och körde bolleken Harrypotter, det bjöds på mycket skratt och en härlig stämning.

Som avslutning på veckan så hade vi spelhåla som betyder att barnen får ta en lapp och på lappen står det vad man ska spela. Det fanns, fia med knuff, Gläntans memory, miljöbovarna, med andra ord, Uno m.m. Det är ett bra tillfälle att pröva något man kanske inte brukar göra eller prova något spel man aldrig spelat. Grupperna slumpas och det är ju också spännande och utvecklande.


Trevlig helg önskar vi på Gläntan



















Här klurar några barn med korsord och sökord, en ny aktivitet här på Frita!


Här spelas det miljöbovarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar