Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

torsdag 28 mars 2024

Åk 2 Gläntan v. 15

 Skola

Mån: 
Tis: Vi går till simhallen (ta med badkläder och handduk)
Ons: 
Tors: Ny läsläxa och matteläxa delas ut. Ledtråd GOTD: Sjönk till botten
Fre: Idrott inne, kom ihåg idrottskläder, skor och handduk



Frita

Mån: Lek utomhus
Tis: Pyssel
Ons: Pingis + välja
Tors: Gympasalen
Fre: Välja


Hej på er!

Tänk att det redan är dags för påsklov! Det var ovanligt få veckor mellan sportlov och påsklov i år. Vi vill tacka alla er föräldrar som besökte Café Park i tisdags. Det är så härligt att få se barnen så stolt visa upp vad de jobbat med.

Idag på skärtorsdagen har vi avslutat skolans gemensamma tema, Parkskolans magiska värld. Era barn har varit med och listat ut en ramsa som hjälpte alla magiska väsen hem igen. Fråga ditt barn hur ramsan gick. Förutom det har vi idag, torsdag, både varit på utställning i Rörelserummet OCH sett på teatern "Finns i sjön". Utställningen handlade om Vår magiska värld och varje årskurs visade upp vad de har jobbat med under det gemensamma temat. Teatern handlade om att vi måste sopsortera och inte kasta skräp i våra hav. Fråga ditt barn vem Kapten Sopa dansade med.😅(se bilder)

Under veckan har vi avslutat arbetet med våra världsdelar, era barn har fått visa sina kunskaper på ett test idag. Vi ser att det fortfarande är klurigt för några att hålla reda på vilken världsdel som är vilken så gå gärna in på Seterra och öva med era barn. Ni fick ju prova lite på vårt café i tisdags, ni kan gå in på Seterra.com och välja världsdelar.

Vi pausar både matte- och läsläxa över lovet, men läs gärna ändå då läsning är en färskvara. 

Det är några viktiga datum i vår som ni behöver ha koll på:

Onsdagen 22/5 kommer vi ha en Astrid-kväll, där era barn visar upp vad vi jobbat med på musiken.
Tisdagen 28/5 gemensam friluftsdag för hela skolan.
Torsdagen 30/5 är det dags för skolutflykt till Astrid Lindgrens värld, som klassföräldrarna har ordnat med. (Mer info kommer)
Onsdagen 12/6 skolavslutning på kvällen

Frita

Hej, den här veckan har vi bland annat haft Café Park på tisdagen och påsk pysslat på onsdagen. Det var verkligen ett högt tryck på påsk pysslet vilket var roligt att se. På torsdagen avslutade vi veckan med lite film mys och lite Nintendo Switch. 

Vi ser också en ökning bland barnen att spela sällskapsspel så som schack och monopol vilket vi tycker är roligt och något som vi försöker uppmuntra då detta tränar elevernas sociala färdigheter. 

Nu önskar vi er en Glad Påsk med mycket god mat och fint väder!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar