Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 1 mars 2024

Åk 2 Gläntan v.10

 Skola

Mån: Studiedag - FRITA STÄNGT!
Tis: Studiedag - Frita är öppet för elever med inlämnad omsorgstid!
Ons: 
Tors:  Kom ihåg att ta med läsläxan. Ny läsläxa och matteläxa delas ut. Ledtråd GOTD: Trolltant
Fre: Idrott inne, kom ihåg idrottskläder, skor och handduk


Frita
Mån: Studiedag - FRITA STÄNGT!
Tis:   Studiedag - Frita är öppet för elever med inlämnad omsorgstid!
Ons:  Pingis / välja
Tors: Gympasalen - ombyte, skor och handduk. 
Fre:   Fix på Gläntan med KL - roller

Hej på er!

Idag har det varit en väldigt märklig dag på Parkskolan. Era barn möttes av en skolgård full med magiska sagoväsen på morgonen. (se bild) Det visade sig att de behöver vår hjälp att ta sig tillbaka hem till sin sagovärld. Tydligen ska det ha uppstått någon form av reva mellan våra olika världar. Så under en tid framåt behöver vi hjälpa dessa sagoväsen att lista ut hur de ska ta sig tillbaka. Till vår hjälp har vi fått magiska ringar. Håll tummarna för att vi lyckas!! Barnen fick även ett uppdrag att skriva ett recept till en trolldryck med sin axelkompis. Fråga ditt barn vad de hade i sin trolldryck.

Under veckan har vi jobbat vidare med berättande texter på svenskan. Barnen har i par fått läsa kortare texter och svarat på frågor. Vi har även pratat om att det finns olika delar i en berättelse, början, problem, lösning och avslut. 

I matematiken har vi jobbat med strategin subtraktion med låga tal. Förhoppningsvis har de bättre koll när de ska göra veckans matteläxa. Förklaringen som ni har fått på mail är även den förtydligad så att ni ska kunna stötta era barn. Vi har också börjat jobba med talrektanglar, fråga ditt barn om de kan förklara för er vad det är. Tips: Multiplikation 😉

På frita den är här veckan har vi njutit av det lite varmare vädret och solen har även visat sig, så härligt! 
Förra veckan kom vår student Joakim och kommer sammanlagt vara hos på VFU i 6 veckor! Han kommer att hålla i spännande och roliga metoder och lekar och det blir 6 stycken riktiga toppen veckor.

Vi hade charader i tisdags som många av barnen verkligen tycker om, vi försöker att inkludera barnen så mycket som möjligt. Exempelvis att skriva på tavlan vilka och hur många gånger man kört, vems tur det är, samt att vara med och leda. Det är super kul att så många vill vara med och hjälpa till i olika aktiviteter, metoder och även andra saker.

Den här veckan var det vår tur att ha Nintendoswitch, så onsdagen bestod av det och Pingisskola. På Pingisskolan körde vi 3 stycken stationer - Serv och matchträning,  bollkontroll och Precision. Det är så kul att se vad barnen utvecklas fort och så stolta och glada dom blir när de lyckas med saker inom Pingisen.

Vi vill påminna er om att ni ska göra eventuella ändringar på schemat dagen innan själva i IST-appen.

Nu önskar vi en härlig helg!
Vi på Gläntan











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar