Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 1 mars 2024

Äventyret v.9

 Förskoleklass

I måndags jobbade vi med sagor på svenskan. Vi pratade om att alla sagor har en start, en/flera händelser/problem, en lösning och ett mål.
Eleverna fick sedan en bildserie som de skulle sortera och placera ut i de olika kategorierna. De fick sedan berätta hur de tänkte för de andra.
På matematiken delade vi upp talet fem och 6 i delningsmaskinen.

I tisdags gjorde vi om en saga på svenskan. Vi läste rödluvan och tre små grisar.
Eleverna skulle sedan göra om sagan, byta huvudperson och så vidare. Blev många spännande och roliga nya sagor.
Även på idrotten var det sagotema.
Bli stark som Pippi.
Fäktas som en riddare
Förtrolla varandra.
Balansera som Madicken
Alfabetet
Gå över bron som Bockarna Bruse.
I onsdags hade vi KL, övningen handlade om första ljudet och att bemöta varandra positivt. Eleverna fick var sitt kort med en bild på. De skulle sedan bilda par med varandra genom att mingla runt i klassrummet och hitta någon annan som hade en bild som började med samma ljud (bokstav). De fick sedan berätta för varandra i paren vad de gjort på lovet samt vad de hade för favoritdjur, sedan fick de leka ihop. 
Efter lunch hade vi kamratprat och pratade om hur man säger förlåt på riktigt. På sista passet hade vi musik och lärde oss om om rytm, eleverna fick sedan "klappa sina namn".

I torsdags gick halva gruppen till skogen.
 Där fick de gå en snitslad bana och räkna hur många konstiga föremål som fanns utmed vägen.
De 3 grupper som var kvar hade teater. De fick först träna på en saga och sedan spela upp den för de andra grupperna.
Ugglorna fick spela upp rödluvan och vargen. Krokodiler spelade upp tre små grisar och Älgarna spelade upp guldlock. 
På fredagen välkomnades alla elever på Parkskolan av sagofigurer av olika slag.
Vårt gemensamma tema "Parkskolans magiska värld" startade.
Vi fick ett mystiskt brev och en ring. Sagofigurerna behöver hjälp.
Sedan gjorde alla elever sitt egna recept på trolldryck.
Även till matsalen hade sagovärlden hittat fram.
Några vårtecken har vi hittat.

ETT STORT TACK
 till alla härliga barn för roliga kvällsfester.

Fritidshemmet

Ännu en vecka går mot sitt slut. Denna vecka har vi haft en del bortfall ur personalstyrkan så schemat blev inte riktigt som vi tänkt oss. I tisdags blev det utedag för alla elever och i onsdags blev det en lite blandad kompott.

Dramapedagogiken har vi hunnit med. Där fick eleverna göra två olika övningar där man fick arbeta och prata med kroppen. Vi föreställde oss att vi var i en spegelsal i ett stort slott, till en början fick eleverna vara speglar och härma ledarens rörelser, sedan bytte vi ledare. Vi tog också fram den magiska trollstaven och förvandlade varandra till olika djur, cirkusakrobater, astronauter och fotbollsspelare. Det resulterade i väldigt mycket skratt. 

På skapandet denna vecka har eleverna fått göra "blåsmonster". Till detta behövde man vattenfärg, vatten och sugrör. Till sist fick man limma på ögon på sina blåsmonster. Lite läskiga men riktigt fina blåsmonster blev det!

Då detta är sista veckan på temat "Skapande och estetiska uttrycksformer" har vi också utvärderat temat och de aktiviteter det har innehållit. Utvärdera var ett svårt ord men när vi pratat om det ett tag och om varför man gör utvärderingar sa en elev så klokt  "det måste man ju göra för att veta om man ska göra saker fler gånger eller inte".




Fredagskul denna vecka blev "öppen scen"! Vi byggde upp en liten scen inne i rörelserummet och de elever som ville fick uppträda. Dagens bidrag blev bland annat sång, dans, dikt och trolleri. Vilka modiga elever vi har på äventyret!






Nästa veckas schema:






Trevlig helg önskar vi på äventyret 😀



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar