Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 8 mars 2024

Åk 2 Gläntan v.11

  Skola

Mån: 
Tis: Vi går till simhallen (ta med badkläder och handduk)
Ons: 
Tors:  Kom ihåg att ta med läsläxan. Ny läsläxa och matteläxa delas ut. Ledtråd GOTD: Mystisk Geometrisk Form
Fre: Idrott inne, kom ihåg idrottskläder, skor och handduk


Frita
Mån: Lek utomhus / månadens lek - olika stafetter
Tis:   Pyssel
Ons:  Pingis / välja
Tors: Skapa sago serier
Fre:   Charader


Hejsan!

Den här veckan har varit kort men vi har ändå hunnit med en del. I onsdags började vi jobba med verb på svenskan och sen repeterade vi subtraktion med låga tal, som en del tyckte var lite svårt. På engelskan har barnen tagit hem sina menyer som ni säkert har sett, se nedan. Vad fina de blev, eller hur! Nu har vi börjat med "My clothes" och vi tittade bland annat på "Pick a colour" på UR play. Veckans Grej of the day var Tove Jansson, så nu vet barnen lite mer om vem som skapade Mumintrollen. 

På SO´n har börjat jobba med Världsdelarna, så träna gärna hemma på vad de heter. Barnens ska kunna vad de heter och placera ut de på världskartan. Vi kommer även dykar ner i de olika världsdelarna och forska lite om de. 

Tyvärr blev det ett misförstånd idag. Vi hade inte fått med oss att det skulle vara teater i Gympasalen, så istället fick barnen vara med och rösta på vad vi skulle göra istället. Så idag har vi varit i Pep-parken och på Ön.

På frita den här veckan har vi njutit till fullo av det härliga vårvädret. På studiedagen i tisdags som var öppen för barn som hade omsorgsbehov så hade vi gosedjursdag. Det var väldigt efterfrågat och en riktigt härlig dag. Gosedjurs bestod av att rita och beskriva sitt gosedjur genom att svara på 4 frågor, vi hade även filmmys med våra gosedjur och det bjöds på popcorn och saft. När vi åt i matsalen fick gosedjuren följa med och sitta på en stol bredvid. Glada barn och en riktig toppen studiedag på frita blev det. Bilder kommer här under på lite av dagen!

Pingis-skolan rullar på som vanligt och barnen lär sig ständigt nya saker och utvecklas, vilket engagemang!!!! Det är super kul att så många tjejer har fått upp ögonen för Pingis och listorna som sätts upp inför Pingis-skolan är ständigt fulla av förväntansfulla barn som vill spela pingis.










Här är gosedjuren med och äter!


Här har barnen ritat och skrivit om sina gosedjur!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar