Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 8 mars 2024

Ängen skola och frita vecka 11

Schema vecka 11

Nationella proven startar

Måndag: idrott, ta med idrottskläder, innegympaskor och handduk

Tisdag: 

Onsdag: 

Torsdag: matteläxa, ta med pappret

Fredag: Läsläxa kap.19, ta med läxbok och läsebok

 

Frita

Måndag: Fritaråd & Utelek                                                                                

Tisdag: Gympasalen

Onsdag: Utflykt till lekplatsen på Eskilsvägen. Tillbaka ca 15.45.

Torsdag: Spelhåla

Fredag: Mellis på Ängen & Skapande av käpphästar.

 

Nu börjar vi känna vår i luften och solen skiner på oss lite oftare. Detta gör att diskussionen kring ytterkläder också har börjat. Vi önskar att ni pratar med era barn om vad de ska ha på sig när vi är ute. I skogen och på fotbollsplanen vill vi att eleverna har överdragsbyxor för att inte få in grus och smuts. Kolla gärna över vad ni har på skolan så att era barn har överdragsbyxor, gärna ett par tunna och extrakläder.

 

Övrigt: Tisdagen den 26/3 är det Café Park på eftermiddagen. Inbjudan kommer när vi närmar oss.

 

Skola

Ännu en bra vecka är till ända. Barnen är så arbetsvilliga och vi ser att kunskaperna mer och mer börjar sätta sig. Det känns skönt inför att barnen faktiskt snart ska lämna oss. 

I matten har vi fortsatt träna på volym och digital tid. De flesta har nu förstått hur digital tid fungerar men det är fortfarande lite klurigt så fortsätt gärna att träna lite hemma också.

Nästa vecka startar nationella proven. Då proven bygger på varandra är det viktigt att barnen är här, så försök att inte boka in tandläkarbesök etc under skoltid i största möjliga mån. Vi påminner också om att barnen får vara här om de har lätta förkylningar.

På vårt nya tema, Tema världen, har vi bekantat oss med våra världsdelar och världshav. Barnen har också fått träna på norr, söder, öster och väster. Snart är vi redo att ge oss iväg och besöka våra olika världsdelar.

 

Frita

En lite annorlunda vecka har nu nått sitt slut. Vi började med två studiedagar då det på måndagen var helt stängt. På tisdagen var det några elever som var på fritidshemmet. Vi passade på att gå till simhallen och hade en härlig förmiddag med simträning och lek.  Dessutom har vi haft lite extra uppmärksamhet på Melodifestivalen. Vi har lyssnat och röstat på bidragen som tagit sig till finalen på lördag men även kört Kahoot om låtarna och artisterna. Nu är vi laddade inför lördagens final.

 

Trevlig helg!

Hälsningar Ängen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar