Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 15 mars 2024

Åk 2 Gläntan v.12

Skola

Mån: 
Tis: Vi går till simhallen (ta med badkläder och handduk)
Ons: 
Tors:  Kom ihåg att ta med läsläxan. Ny läsläxa och matteläxa delas ut. Vi rockar sockorna :)
Fre: Idrott inne, kom ihåg idrottskläder, skor och handduk


Frita
Mån: Lek utomhus / månadens lek - olika stafetter
Tis:   Välja
Ons:  Korvgrillning med gemensamma aktiviteter
Tors: Skapa Körsbärsblommor
Fre:   Fix på Gläntan med KL-roller


Hej!
Hoppas veckan har varit bra för er alla. Vi vill att ni skriver upp tisdagen den 26 mars i almanackan. Då kommer vi ha Café Park på Gläntan, 14:30 - 17:00. Då kommer även kulturskolan hit så barnen kan få prova på olika instrument.

Nu när det sakta men säkert börjar bli varmare ute, finns det dagar när barnen får gå ut med lite tunnare kläder. Så skicka gärna med lite tunnare jacka och utebyxor.

Under veckan har vi fortsatt med temat "Vår magiska värld". Barnen har fått höra olika sagor och sedan fått vara med och analysera hur en berättelse är uppbyggt. Vi har tränat på att en berättelse måste innehålla en "inledning", "problem/händelse", "lösning" och ett "slut". 

I onsdags fick de höra av Siw vad som hände henne när hon tog på sig den magiska ringen. Sedan fick de själva tänka på vem de blev och vilken superkraft de fick om de fick låna den magiska ringen.  Vi körde strukturen "berätta mera" så de fick berätta för sina kompisar vem de blev med ringen. Vilket engagemang det blev😊

Gällande matteläxan har vi nu tagit oss genom alla strategier, så veckans läxa remsan med stora subtraktionstabellen. Vi pratar mycket med barnen om att hoppa antigen framåt eller bakåt på tallinjen när de räknar. Fråga gärna ditt barn vad den föredrar. 


På frita den här veckan har vi börjat träna på Origami. Det betyder att man viker papper till olika saker. Den här gången gjorde vi hundar och katter. Det var mycket uppskattat och barnen är taggade till nästa Origami aktivitet. Bild på veckans skapelser kommer här under. 

Vi hade Pingisskola och Nintendo spel i onsdags. På Nintendo fick barnen pröva att spela Pokemon och Super Mario. På Pingisskolan fortsatte vi att träna vidare inför Pingisturneringen på Påsklovet.

Vi avslutar veckan med charader som barnen verkligen uppskattar. Den här gången hade vår student Joakim ansvaret för aktiviteten. Det bjöds på mycket glädje och skratt och det gick kanon!

Nu får ni ha en trevlig helg och vi hoppas snön håller sig borta😀

Hälsningar från oss på Gläntan






Här forskas det om världsdelarna😀



Här kör vi precision station på pingisen.

Här är resultatet av veckans Origami skapande. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar