Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 15 mars 2024

Ängen skola och frita vecka 12

Skola

Nationella proven fortsätter

Måndag: idrott, ta med idrottskläder, innegympaskor och handduk

Tisdag: 

Onsdag: 

Torsdag: matteläxa, ta med pappret

Fredag: Läsläxa kap.20, ta med läxbok och läsebok

 

Frita

Måndag: Fritaråd & Utelek                                                                                

Tisdag: Gympasalen

Onsdag: Utflykt till lekplatsen på Eskilsvägen. Tillbaka ca 15.45.

Torsdag: Spelhåla

Fredag: Mellis på Ängen & Skapande av käpphästar.

 


Övrigt: Tisdagen den 26/3 är det Café Park på eftermiddagen. Inbjudan kommer med barnen idag, fredag. Den eftermiddagen kommer också Kulturskolan vara här så att barnen har möjlighet att prova instrument.


Skola

Nu har vi startat de nationella proven i svenska och barnen har varit jätteduktiga! De moment som vi klarat av denna vecka är en muntlig uppgift, en läsförståelseuppgift där barnen först fick läsa en text och sedan svara på frågor och sedan har vi även hunnit med en uppgift som gick ut på att barnen skulle läsa en text högt för oss så att vi kunde bedöma deras läsflyt bland annat. Nästa vecka väntar en skrivuppgift där barnen ska skriva en berättande text. Efter den väntar faktatexter. Näs vi klarat av svenskan, fortsätter vi med matten. Resultaten visar vi er på utvecklingssamtalet som kommer ske i slutet av maj.

För övrigt har vi fortsatt att ta oss ut i världen. Barnen har besökt Europa och vi har pratat om skillnaderna mellan norra och södra Europa. Vi var nog många som längtade efter solen och värmen när vi tittade på länderna runt Medelhavet. Då Europa sitter ihop med en annan världsdel, Asien, så passade vi även på att ta en flygtur dit. Där fick vi möta pandor och tigrar!

Kul att undersöka kartan och alla flaggor!


Fritidshemmet


Vi på fritidshemmet har haft en bra vecka. 
I måndags hade vi fritaråd inför slutet på sista terminen här. Vi tog upp frågor om framtiden, bra och dåliga saker och önskemål om man vill ändra något i fritidshemmet. 
Mer musik och mer rörelse önskas kom vi fram till bl.a.

Men också att det bara är några månader kvar nu, känns såklart spännande och säkert kul att ta nästa steg till mellanstadiet.  

I tisdags hade vi lekar i gymnastiksalen och testade att komma på en ny lek tillsammans med regler och mål. 

Utflykten till Eskilsvägen blev jättebra, vi har aktiva barn som gillar att leka. Kul också att komma iväg från skolgården. 

Vi har spelat spel i torsdags och varit ute rätt mycket hela veckan,. 

Nästa vecka är David iväg på studier Måndag - Onsdag
Hoppas ni får en fin helg
Hälsningar
Ängens personal





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar