Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 22 mars 2024

Åk 2 Gläntan vecka 13

 Skola

Mån: 
Tis: Vi går till simhallen (ta med badkläder och handduk) Välkomna till Café Park 14:30 - 17:00
Ons: 
Tors:  Kom ihåg att ta med läsläxan.
Fre: Lov



Frita
Mån: Lek utomhus
Tis: Cafépark
Ons: Pingis + välja
Tors: Skärtorsdag = mystorsdag 
Fre: Lov



Hej!

Nu närmar vi oss påsklov med stormsteg🐣🐥 Men innan dess är ni välkomna på Café Park på tisdag eftermiddag. Det öppnar kl 14:30 och stänger 17:00 :) 

Under veckan har era barn varit mycket produktiva. De har börjat skriva berättelser tillsammans med sin axelkompis. Vi har pratat mycket om vad en berättelse ska innehålla för att det ska bli spännande att läsa. Nu så här i början när vi övar, skriver de tillsammans med sin axelkompis, men målet är att de ska kunna skriva en egen berättelse. Fråga gärna vad berättelsen handlar om. Ett litet tips är att den handlar om en magisk ring. Ja, ifall era barn inte kommer ihåg😉 Vi fick även besök av ett troll från den magiska världen. De lämnade lite mattekoder som skulle bli en ramsa. Ramsan behövs för att ta sig tillbaka till den magiska världen. 

På matematiklektionerna handlar det om talrektanglar och multiplikation. Denna vecka har barnen fått klura på hur multiplikation hänger ihop med addition.

På SO lektionerna har vi kämpat hårt denna vecka med att få färdigt arbetet om våra världsdelar. Vilket engagemang👏👏 De har forskat fram massa bra fakta och även gjort en fin plansch på sin världsdel. Nästa vecka ska de få redovisa sitt arbete för varandra. 

På fritidshemmet den här veckan har vi målat med vattenfärg och gjort körsbärsblommor, några av barnen har tagit med sig sina hem och andra har valt att hänga upp dem (så kolla gärna det på cafépark). Vi grillade korv i onsdags och var ute och lekte på skolgården, det var bland annat doppboll på fotbollsplanen. 

Nästa vecka är en kort vecka och på torsdagen kör vi lite skärtorsdagsmys med barnen. 

Bra att veta:

Just nu går det löss i klassen så kamma era barn ofta :)

Den 22/5 ska vi ha en Astrid Lindgren kväll så boka in det datumet redan nu.














Vi passade självklart på att rocka sockarna idag😊
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar