Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 8 mars 2024

Bersån v. 11 Skola och frita

 KOM I HÅG!

Skola:

Måndag:

Tisdag: Läsläxa Murgrönan (ta med läsläxeboken, ny läxa presenteras)

Onsdag: Ledtråd GOTD: Spökstaden

Torsdag: Idrott (ta med gympakläder, handduk och innegympaskor.)

Fredag: Matteläxa lämnas in, ny delas ut. Läsläxa Stormhatten, ta med läsläxaboken, ny läxa presenteras. 


Frita:

Måndag: Ute

Tisdag: Musik- och skapandeverkstad

Onsdag: Musik- och skapandeverkstad

Torsdag: Musik- och skapandeverkstad

Fredag: Gympasalen

Fredagen var vår Liu-student Alvas sista dag för denna gång, hon kommer v. 15 igen.


DATUM I FRAMTIDEN: Café Park 26/3 kl. 15-17. Påsklov fredag 29/3 + v.14. (frita öppet 2-5/3 för de som anmält omsorgsbehov). 

Hej där hemma!

I torsdags och fredags vaknade vi upp till frost och 5 minusgrader. Ett riktigt bakslag för våren. Som tur är steg graderna snabbt och dagarna bjöd på både sol och plusgrader. Härligt! 

Idag fredag hade vi besök av en teatergrupp som spelade upp teatern Finns i sjön. Den handlade om skräp i havet, miljöförstöring och sopsortering. 


Veckans bokstav har varit Jj. Här är lilla och stora j väldigt lika varandra men det gäller att komma ihåg att den lilla ska gå ner under raden. 

I svenskan har vi också fortsatt med sagoprojektet som startades förra veckan. Barnen har fått rita egna sagofigurer. Nästa vecka kommer de att få göra en beskrivning av figuren men inte av sin egen. De ska få beskriva lärkompisens figur. Så det gällde att rita ordentligt så att kompisen kan skriva om bilden sen. 






I matematiken har vi arbetat med talets grannar och tallinjen. Detta har vi gjort både i par och enskilt. 


Basketfia spelade vi på veckans idrottslektion. Kämpigt, skjuta straffar, vid träff flytta spelpjäsen, vid miss spring ett varv runt spelplanen. Det blev en hel del varv. Vi avslutade med avslappning och utvärdering.





På fritids har vi gjort ett Berså memory, alla elever fick rita en bild på något de tycker om eller känner att de är bra på. Bilderna kopierades till par, så nu har vi ett jättefint Berså memory att spela med. 


Vi har röstat till  Mello finalen. Medina fick flest röster med Smash Into Pieces tätt efter.






 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar