Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 15 mars 2024

Bersån v.12

KAKLEVERANS

Kakor finns att hämta på Sågvägen 31 F efter kl 15.00 i dag och resten av helgen. Hör gärna av er innan ni kommer för att hämta 0736524041. 

KOM I HÅG!

Skola:

Måndag:

Tisdag: Läsläxa Murgrönan kap. 20 (ta med läsläxeboken, ny läxa presenteras)

Onsdag: Ledtråd GOTD: mångarmad kamoflör

Torsdag: Idrott (ta med gympakläder, handduk och innegympaskor.) Rocka sockorna. 

Fredag: Matteläxa lämnas in, ny delas ut. Läsläxa Stormhatten kap.20, ta med läsläxaboken, ny läxa presenteras. 


Frita: Wilda jobbar istället för Mia som har semester.

Måndag:  Ute

Tisdag: rekreation, pingis

Onsdag: ute/inne

Torsdag: stationer

Fredag: gympasalen

DATUM I FRAMTIDEN: Café Park 26/3 kl. 15-17. Påsklov fredag 29/3 + v.14. (frita öppet 2-5/3 för de som anmält omsorgsbehov). 


Hej där hemma! 

Tiden går fort när man har roligt och nu är det redan helg igen! På torsdag är det rocka sockorna och eleverna får gärna, om de vill, ta på sig två olika strumpor. Snart är det dags för Café Park (26/3) och vi vill även informera om att Kulturskolan kommer ha instrumentvisning och eleverna kommer även få möjlighet att pröva några olika  instrument. 

Vi startade veckan med en rolig engelskalektion som verkligen fångade elevernas engagemang. Eftersom vi arbetar med kläder fick eleverna i uppgift att skapa en egen docka. Nästa vecka ska vi försöka ge oss på att beskriva vilka kläder dockorna har på sig, självklart på engelska. 




I veckan har vi arbetat med tallinjer på matematiken. Eleverna har i par och enskilt fått i uppgift att placera ut givna tal på en tallinje. Vi har även tränat på att göra 10-skutt på tallinjen. 





På en av stationerna i svenska har vi arbetat med högfrekventa ord. Eleverna ska på två minuter läsa så många ord som möjligt. Vi kommer göra det under ett par veckor och eleverna är verkligen motiverade. Vidare i veckan har vi på svenskan börjat ett arbete kring sagor. Vi tittade på ett avsnitt från sagomattan och eleverna fick därefter lyssna till sagan "De tre bockarna Bruse". Vi kommer fortsätta med arbetet kring sagor i ett par veckor framöver. 






I torsdags var gympasalen full av utmanare och gladiatorer då vi körde kinesiska muren. Jobbigt och svettigt var det.


På no-lektionen arbetade vi med vattnets kretslopp, Spännande saker hände i burken.


Fritids

Ett helt hav av vårblommor tillverkades på fritids, de ska stå på borden i matsalen. Charmiga och enkla att göra av muffins och bullformar.




Trevlig helg 

























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar