Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 19 april 2024

Åk 2 Gläntan v.17

Skola

Mån:
Tis: Vi går till simhallen (ta med badkläder och handduk)
Ons: 
Tors: Ny läsläxa och matteläxa delas ut. 
Fre: Idrott inne, kom ihåg idrottskläder, skor och handduk



Frita

Mån: Lek utomhus, månadens lekar
Tis: Styrd lek i dungen vid förskoleklass
Ons: Pingis  /välja
Tors: Start på Pokemon-tema
Fre: Just dance


Hejsan!

Ja, man kan verkligen säga att det är aprilväder ute. 😉 Ibland är det varmt och ibland snöar det så det känns som vinter igen. Vi förstår att det är svårt att veta vad barnen ska ha på sig för kläder under dagen. 

Den här veckan har vi i vårt tema "Förr i tiden" pratat om vilka Augusta och Axel var. Barnen fick börja med att gissa hur deras liv har sett ut och var de kom ifrån. Sen hade vi lärare en genomgång på smartboarden. Se bilder nedan. Barnen tycket att det var mycket intressant att få veta hur de hade det på slutet av 1800-talet. Fråga gärna ditt barn vilka Augusta och Axel var och hur deras liv såg ut.

På svenskan har barnen fått sortera ord: substantiv, adjektiv och verb på tre olika papper. Sen fick de skriva en mening utifrån ett ord från varje papper. De har även fått jobba i sina böcker som de har fått som handlar om läsförståelse. Många tycker att det är väldigt roligt att jobba i dem.

Om barnen var lite extra spralliga i torsdags eftermiddag kan det bero på att de fick en ny axelkompis då. Barnen fick först skriva ett tackkort till sin förra axelkompis, som ni kanske har sett hemma. Sen fick de nya paren skriva ner tre saker som ska hjälpa dem att samarbeta bra med varandra. De fick utgå från lite förslag som vi hade. Efter det fick de pärla ett armband till varandra. En väldigt härlig dag med många glada och förväntansfulla barn. Självklart var det lite ledsamt också, det är inte alltid lätt att lämna en axelkompis som man gillar väldigt mycket.

På fritidshemmet den här veckan har vi roat oss med styrda leker utomhus som alla ska pröva och vara med på, super roligt och nyttigt att pröva att göra lite annat än man annars kanske inte gör. I tisdags gjorde vi askar av tapetprover och gjorde garn armband, det var klurigt tyckte många men efter att ha gjort botten så gick det super att göra locket. 

I onsdags hade vi gemensam korvgrillning på skolgården med aktiviteter och mycket skratt och härlig gemenskap. Det erbjöds bl. a att kasta pil, precision kast med frisbee, stafett kubb och mycket mer roliga saker. Vi avslutar veckan med fredagsmys på avdelningen.


Vi på Gläntan önskar er en trevlig helg!'
















Här skapas det askar för fullt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar