Intro text

Vi finns i bruksorten Skärblacka, 18 km utanför Norrköping. Skolan omges av fin natur som möjliggör naturvistelser och friluftsliv.

Sidor

fredag 24 maj 2024

Bersån skola och frita v. 22

 Hej!

Skola:

Måndag:

Tisdag: Friluftsdag. Ha bra kläder och skor efter väder och som är bra för rörelse hela dagen.

Onsdag: Ingen GOTD den här veckan. Majakväll 17:30-ca. 18:30 Ta gärna med fika och slå er ner i gräset efter vårt framträdande.

Torsdag: idrott ute (ta med ombyte, handduk och utegympaskor)

Fredag: Läsläxa och matteläxa lämnas in för både Stormhatten och Murgrönan.

 

Frita: v.22

Måndag: OS Kahoot + ute

Tisdag: bada Vattenspridare + vattenstafett

Onsdag: avslutning OS

Torsdag: Stationer

Fredag: mellis på avdelningen

 

Hela veckan kommer det bli varmt och vi tänker att vattenspridaren kan tas fram spontant. Ta därför gärna med handduk och badkläder. Om man vill bada vattenspridare måste man ha badtofflor eller liknanade på fötterna!

 

DATUM I FRAMTIDEN: 28/5 friluftsdag, 29/5 Majakväll 17:30-18:30. Skolavslutning 12/6 kl. 18.

Hej!

Nu är det inte lång tid kvar till sommarlov. Men det är mycket vi ska hinna med innan vi kan lägga skolarbetet åt sidan. Glöm inte att gå in och titta så att ni har er mail registrerad på sidan som skickas ut i förra veckobrevet. Information på bloggen kommer sista gången nästa veckan. Sedan sker utskicket endast via mail.

Den här veckan har barnen jobbat hårt med sina sagor. Några börjar bli klara. Vilket jobb de har gjort. Sagan kommer ni få se på nästa utvecklingssamtal. De har också fått i uppdrag att renskriva sin saga på dator. Då gäller det att man har skrivit läsligt. Annars blir det lite klurigt.

I matten har vi arbetat med begreppet hälften.

I vårt trafiktema som snart kommer att avslutas har vi pratat om hur man cyklar säkert i trafiken hur en laglig och trafiksäker cykel ska vara. Vi har också diskutera när och varför man ska ha reflex. Barnen har många kloka tankar.

I skolans gemensamma OS-tema har vi fått reda på mer kring klassrummens länder, Argentina och Jamaica. Fråga gärna barnen hemma om de kommer ihåg någon fakta om deras land.

Idag fick eleverna sista läs- och matteläxan med sig hem för terminen. Eleverna i Murgrönan har läsläxan till nästa fredag, vilket även gäller Stormhatten.

Trevlig helg önskar vi på Bersån!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar